Kunstwerk Sterrenspoor te Zuidhorn
Realisatie kunstwerk Sterrenspoor te Zuidhorn

Project: Realisatie kunstwerk Sterrenspoor te Zuidhorn
Opdrachtgever: MAREE BLOK / BAS LUGTHART  website: www.bloklugthart.nl

Omschrijving project:

Het kunstwerk / observatorium Sterrenspoor in de openbare ruimte van Zuidhorn is ontworpen door de beeldend kunstenaars Maree Blok en Bas Lugthart. Het kunstwerk maakt -als een observatorium- de plaats van de sterren aan de  hemel zichtbaar waar de straten van de wijk naar zijn vernoemd. Op twee hoge zuilen staan realistisch geboetseerde menssculpturen scherp afgetekend tegen de lucht, De beide mensfiguren wijzen naar de hemel boven hen. In het pad -dat de beide sculpturen verbindt- is een spoor van merktekens aangebracht. Staande op zo'n merkteken ziet men de mensfiguur op een gegeven tijdstip precies één van de sterren aan wijzen waar de straten naar zijn vernoemd . In samenwerking met het sterrenkundig instituut van de Rijksuniversiteit Groningen zijn de plekken van de merktekens van de sterren precies  uitgerekend. Het kunstwerk Sterrenspoor vormt zo verrassend observatorium waarmee men de sterren aan de sterrenhemel kan herkennen waar de straten van de wijk naar zijn vernoemd.

 

  

 << Ga terug

Print  
Bedrijfsprofiel

Hado bv is een onafhankelijk ingenieursbureau opgericht in 1997 met 7 medewerkers. Het belangrijkste aspect van onze dienstverlening is een onafhankelijke oordeelsvorming en technische dienstverlening, waarbij de specifieke klanteisen centraal staan.

Visie

Voor ons bureau zijn expertise, ervaring en vaardigheid de onderscheidende elementen.
Hiertoe behoort het op korte termijn reageren op vragen van de klant. Dit betekent korte wachttijden voor advisering en het maken van berekeningen en bijbehorende tekeningen.
Dit alles op basis van een overzichtelijke en duidelijke offerte.

Vacatures

Momenteel zijn er geen vacatures.

Contact

Adres:
Waterstraat 41
9934 AS Delfzijl

 

Tel. 0596 632236
Email: info@hado-bv.com 
Fax. 0596 632927

Contactformulier